October loves

Sziasztok pipikék,

Sajnos kicsit megcsúsztam ismét, a hónap elejére terveztem a bejegyzést, de a fények még a szokásosnál is szürkébbek voltak, semmi használhatót nem tudtam kihozni a dologból, csupa vakus képet pedig nem akartam használni. De, ami késik, arra várni kell, íme az októberi kedvenceim.


Hey chickies,

I know, I'm late again. Trust me, I wanted this post to go up at the beginning of the month, but as soon as november started the light went so muddy and gloomy, I couldn't take a single good picture, but I didn't want to use all the flash pics. So here are my october favourites.




Az első termék, egy luxus márka rúzsának a másolata. Mára, már szinte minden drogériás brandnek van Chubby Stick koppintása, ami egy részről biztos nem túl jó, más részről viszont roppant pénztárca barát dolog. Sokat gondolkodtam, h a sok közül melyiket válasszam, végül az Astor Lipcolor Butter Hug Me színére esett a választásom. A csomagolás nekem kicsit gagyi, de ezt részben tudjuk be annak, hogy nem vagyok az arany szín nagy rajongója. Ettől eltekintve viszont nagyon is használható, akár táskába is nyugodtan bedobható, hiszen bírni fogja a gyűrődést. A színét tekintve a Hug Me egy arany csillámos mályva. Olyan igazi minden napi szín, amit bárhol lehet viselni, mert nem feltűnő, de mégis ad az ajkaknak egy egészséges fényt. A benne lévő arany csillámok nem érezhetőek, és szabad szemmel nem is nagyon láthatóak. Könnyű felvinni, és kellemes viselni. Persze krémessége miatt nem valami tartós.

The first product is a copy for a luxury brands very popular lipstick. First there were the Chubby Sticks, then, every brand came out with a dupe or copy. On one side, this must be really annoying, but on the other hand, it's a very wallett friendly thing. I took my time to decide which one I want, and in the end I went with the color Hug Me from the Astor Lipcolor Butter line. The packaging is a bit tacky, but that's mainly because of the gold accents, and you know, that I'm not a big fan ot it. Otherwise it's really good, sturdy, and you can toss it in your bag, it won't fall apart. Color wise Hug Me is a my lips but better kind of mauve shade with gold glitter. It's one of those everyday colors, that you can wear anytime, it's not in to your face, and gives your lips a nice shine. The gold glitter is not gritty at all, and barely noticeable. Applying is easy, wearing feels nice, only downside is, that it comes off rather quickly.

Élőben nem ilyen narancssárga / It's not so orange in real life

Már kezd meglátszani a szeretet / The price of love is starting to show

Természetes fénynél / Natural light

Ha már a drogériánál tartunk jöjjön egy másik kedvenc, ami szintén egy nevesebb márka palettájának másolata. Az egyezés ugyan nem akkora, mint az Astor Lipcolor Butter és a Clinique Chubby Stick között, de tény, hogy a Catrice Absolute Nude összeállítását a híres Urban Decay Naked palette ihlette. Bár sokaknak a Naked paletta beszerzése nem jelent gondot, nekem igen, hiszen még ha netről meg is tudom rendelni, rengeteget kell rá várnom, és az ára is jóval magasabb. Így, amikor az egyik kedvenc színemnél megláttam megcsillani a tégely alját kicsit megijedtem, és rögtön alternatíva után néztem. A Catrice árnyalatok nem teljesen egyeznek a Naked színeivel,  ettől függetlenül is egy kellemes összeállítás, jól használható árnyalatokkal. Talán a sötétebbek picit lehetnének pigmentáltabbak, de egy megfelelő alappal vagy egy kis rétegezéssel simán el lehet érni a kívánt erősséget. 

Another great drugstore find is also a copy of a high end product. Catrice's Absolute Nude palette was definetly inspired by Urban Decay's Naked palette. Getting a Naked palette is not a big deal for a lot of people, but I can only order it online, have to wait ages till it arrives, and it cost a little fortune. So, when I hit pan on one of my favourite colors I panicked a bit, and started to look for an alternative solution. I found the Absolute Nude palette to be a nice version. The colors are great, easy to work with. Only con is, that the darker shades need a good base or a little layering, because they're not as pigmented as the lighter ones, but still, this is a good option for nude colors.





A következő kedvenc szintén egy palette, de ez már korántsem drogériás. Az IsaDora Highlands igazi őszi darab, a márkától már megszokott jó minőségben. Berlinben láttam meg, és nem hagyhattam ott, de szerencsére itthon is kapni még. A paletta öt színből áll, egy világos, arany csillogású vanília, egy zöldes arany csillám, egy matt kantonai zöld, egy csillogós szürkés barna, és egy matt mély padlizsán. A színek gyönyörűek, könnyű velük dolgozni és jól pigmentáltak. Amire oda kell figyelni az az, hogy a két csillámos árnyalat alá megfelelően "ragadós" alapot tegyünk. Nekem a NYX Milk Jumbo cerkája vált be legjobban, ami szépen bele tudom nyomkoni a csillámokat a szivacsos applikátorra.

The next love is also a palette, but not a drugstore one. The IsaDora Highlands palette is an absolute fall piece, with a great quality. I saw this one in Berlin, and since I was not sure if it's available here in Hungary, I bought it. Didn't regret that decision. The palette contains five shades, a light vanilla with gold glitter, a green gold glitter mix, a deep, matte military green, a taupe glitter and a dark, matte eggplant. The colors are beautiful, easy to work with and have a good pigmentation. Only thing you have to pay attention to is, that the two glitter shades need a more sticky base, so you can press them on. I use NYX's Jumbo Eyepencil in Milk and the sponge applicators.



Természetes fény, alap nélkül / Natural light, no primer

Vakuval, alap nélkül / With flash, no primer

Ha jól figyeltetek, akkor láthatjátok, hogy egy termék hiányzik. Igen, a nagy ide-oda pakolgatásban sikerült nem lefényképeznem a Lancome Hypnose Star szempillaspirált, amit a múltkor vettem a Müllerben akciósan. Az állaga kicsit sűrűbb, mint a megszokott spiráloké, de gyönyörű hosszú pillákat varázsol. Imádom. Talán legközelebb nem felejtek el képeket lőni róla.

If you payed attention, you can see, that something is missing. Yes, I forgot to take pictures of the Lancome Hypnose Star mascara. I bought it a few weeks ago, and love it. The formula is a bit on the thicker side, but it give me really long lashes. Love it. Maybe next time I won't forget it.

babicsek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése